AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı başkanlık yarışını değerlendiren Kurum, “Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. İstanbul’un sorunları var ve bu seçimde de özne İstanbul olmalı. Biz rakibimizi ifade ettik. Rakibimiz İstanbul’a karşı olan ilgisizlik, ihmalkarlıktır. Rakibimiz Mahmutbey’deki trafik çilesini çözmeyen iradedir. Rakibimiz 16 milyon İstanbulluya söz verip de o sözleri gerçekleştirmeyen yönetim anlayışıdır. Rakibimiz ‘herkesi kucaklayacağız’ deyip de o hizmetleri İstanbul’a kazandırmayanlardır. Biz sadece İstanbul’a odaklanacağız. Bizi İstanbullular polemik içerisinde görmeyecek. Biz çalışacağız, sahada olacağız, üreteceğiz, İstanbulluyu dinleyeceğiz, çözümler ortaya koyacağız. Bizim bakış açımız bu olacak. Tabelaları koyup da tabelalar arkasında çalışmayan bir belediye izlenimi ortadan kalkacak. Bunu İstanbullularla birlikte değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“5 BİN KONUTU YAPAMAYAN BİR İRADE Mİ BİZE AKIL VERECEK”

İBB yönetiminin TOKİ konusundaki eleştirilerine cevap veren Kurum, “Anlaşılan o ki mevcut yönetim bizim yaptığımız işlerden rahatsız. Vatandaşımıza sunulan imkanlardan rahatsız. Bunlara odaklanacaklarına aslında işlerine odaklansalar bir sorun kalmayacak. Biz TOKİ Başkanlığımız ile Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzle yüzbinlerce sosyal konutu İstanbul’a kazandırmış bir iradeyiz. İstanbul’un 39 ilçesinde proje gerçekleştirmişiz. 800 bin konutun dönüşümünü tamamlamışız. Yüzbinlerce sosyal konutu İstanbullu kardeşlerimize kazandırmışız. Deprem olmuş 3 ayda 180 bin konutun inşasına başlamışız. Dünyada örneği yok. Deprem olmuş 1 tane TOKİ konutunda yaşayan vatandaşımızın burnu bile kanamamış. Bir tane konut yıkılmamış. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri tutmuşuz. Ancak bu eleştiriyi yapan mevcut büyükşehir belediyesi yönetimi aynaya dönüp kendisine bakması gerekir. ‘Yüz 40 bin sosyal konut yapacağım’ deyip 5 bin konutu yapamayan bir iradeden bahsediyoruz. Bu irade mi bize akıl verecek. Böyle bir şey olabilir mi. İş bilenin kılıç kuşananın. Bizim referansımız yaptığımız işler. Biz sosyal konut bağlamında da vatandaşımıza ne söz verdiysek tuttuk, tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi AKP, 7 ilde yeni il başkanlarını belirledi

“İSTANBUL'U BASAMAK OLARAK KULLANAMAZSINIZ”

Adaylığına yönelik muhalefetten gelen eleştirilere de cevap veren Kurum, şunları söyledi:

“Bizim saklayacak gizleyecek bir işimiz yok. Mevcut muhalefet bizim adaylığımız sonrasında zannedersem biraz huzursuz oldu ki yapılabilecek tüm karalama kampanyalarını başlattılar. Bizim alnımız açık. Her konuya ilişkin hesap verebilecek durumdayız. Ben 10 yıl Emlak Konut Genel Müdürlüğü yürüttüm. TOKİ’de çalıştım. Bakanlık görevim boyunca 81 ile milyarlarca liralık iş yaptık. Alnımız ak geziyoruz. Rahatsızlıkları olabilir. Onların rahatsızlıkları kendilerini ilgilendiriyor. Biz İstanbul’umuza odaklanacağız. FETÖ’cü hesaplar ne demiş öbürü ne söylemiş bu polemiklerle vatandaşımızı meşgul etmeyeceğiz”

İstanbul’un en büyük sorununun mevcut yönetimin ilgisizliği olduğunu vurgulayan Kurum, “Biz İstanbul’a ilgimizi göstereceğiz. Sadece İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul bir basamak olamaz. Gelecek için burayı basamak olarak kullanamazsınız. Biz İstanbul’a odaklanacağız” dedi.

Kaynak: İHA