Dünya

Musk, X'ten reklamlarını kaldıranlara ateş püskürdü

X platformunun sahibi Elon Musk, X'ten reklamlarını kaldıran firmaları hedef alarak, "Eğer biri bana reklam yoluyla şantaj yapacaksa defolsun gitsin" dedi.

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, X platformundan reklamlarını kaldıran firmalara ateş püskürdü.

New York Times'ın 2023 DealBook Zirvesi’de konuşan Elon Musk, "antisemitik" bulunan paylaşımı hakkında, "Platformda şimdiye kadar yaptığım en aptalca olmasa da en aptalca şeylerden biri" dedi.

"O tweet veya gönderi için üzgünüm" diyen Musk, paylaşımına tepki olarak X platformundan reklamlarını kaldıran firmalara, "Eğer biri bana reklam veya para yoluyla şantaj yapacaksa defolsun gitsin. Lanet olsun. Yeterince açık oldu mu?" ifadelerini kullandı.

Bazıları tarafından kendisinden nefret edilmesini umursamadığını belirten Musk, "Nefretten vazgeçin. Beğenilmeyi istemenin gerçek bir zayıflığı var" şeklinde konuştu.

Musk, "Tüm dünya, o reklamcıların şirketi öldürdüğünü bilecek ve biz bunu çok detaylı bir şekilde belgeleyeceğiz" diyerek, kendisini destekleyen takipçilerinin söz konusu firmaları benzer şekilde boykot edeceğini belirtti.

Ayrıca İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin söz konusu twitlerden önce planlandığını söyleyen Musk, bunun "bir özür turu" olmadığını dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

Bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor" paylaşımına yorum yapan Musk, "Gerçekleri söyledin" yazmıştı. Musk'ın takipçisinin paylaşımına yaptığı bu yorum "antisemitik" bulunmuştu.

Aralarında Apple, Warner Bros, Disney, Paramount, NBCUniversal, Discovery ve Comcast gibi şirketlerin de bulunduğu birçok kuruluş, paylaşıma tepki olarak X'teki reklamlarını iptal etmişti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Musk "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçlanmıştı.

"Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz" ifadesiyle hakkındaki iddialara cevap veren Musk, 27 Kasım'da İsrail'in Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.