Elon Musk, internet hizmeti sağlayan Starlink uydularıGazze'de görev yapan tanınmış uluslararası kuruluşlar için aktif hale getirileceğini söyledi.

ABD'de Demokrat Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in X'deki "Yaklaşık 2,2 milyonluk bir nüfusla tüm iletişimin kesilmesi kabul edilemez. Gazeteciler, sağlık çalışanları, insani yardım çabaları ve masumlar tehlike altındadır. Böyle bir eylemin nasıl savunulabileceğini bilmiyorum. Amerika Birleşik Devletleri tarihsel olarak bu uygulamayı kınamıştır" paylaşımının altına yorum yapan Musk, Starlink'in Gazze'deki bağlantıyı destekleyeceğini ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Musk ayrıca, "Gazze bombardıman altında, internet ve telekomünikasyon kesilmiş durumda. Acilen StarLink'e ihtiyaçları var" mesajıyla paylaşılan bir çağrıya "BM ve diğer uluslararası kabul görmüş yardım gruplarını destekleyeceğiz" şeklinde yanıt verdi.