ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 2024 seçimlerinde Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmesi durumunda ABD'nin NATO'dan çekilebileceğini iddia etti.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, birçok ABD'li diplomatın ve NATO üyesi ülkelerin Trump'ın dönüşüyle ilgili endişeli olduğunun belirtildiği haberde, bazı AB diplomatlarının ve düşünce kuruluşlarından yetkililerinin son dönemde Trump'ın ekibiyle iletişime geçerek NATO konusunda nabız yokladıkları aktarıldı.

Ayrıca, Finlandiya'nın ABD Büyükelçisi Mikko Hautala'nın telefonla ulaştığı Trump'ı, ABD'nin NATO için önemi konusunda ikna etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

GAZETEYE AÇIKLAMA GÖNDERDİ

Konuyla ilgili gazeteye yazılı bir açıklama gönderen Trump, "Amerika'nın müttefiklerinin Amerikan halkının çıkarına hizmet etmesini sağlamak ve Amerikalıların canını ve parasını sorumsuzca tehlikeye atmamak her başkanın yükümlülüğüdür" diyerek, "Bir numaralı önceliğim kendi ülkemizi, kendi sınırlarımızı, kendi değerlerimizi ve kendi halkımızı korumak olacak" ifadelerini kullandı.