Bir kadın fen bilgisi öğretmeni, öğrencilerine kişisel e-postalar gönderdiği ve onları içki içmeye teşvik ettiği gerekçesiyle sınıftan atıldı.

Warrington, Cheshire'daki Penketh Lisesi'nden 2021 yılında kovulduktan yaklaşık üç yıl sonra, 39 yaşındaki Laura Martland'a bir daha çocuklara öğretmenlik yapamayacağı söylendi. Echo'nun haberine göre Martland, Mart 2007 ile Eylül 2021 arasında okulda çalışmıştı.

ALKOL KULLANMAYA TEŞVİK ETTİ

A olarak adlandırılan bir öğrenciyle okul saatleri dışında gönderilen, kişisel fotoğrafların eklendiği ve öpücükleri gösteren bir 'x' işareti içeren e-postalar paylaşdığı nedniyle atılan Martland'ın ayrıca o sırada çocuk olan öğrenciye ilişkilerle ilgili tavsiyelerde bulunduğu, öğrenciyi alkol tüketmeye teşvik ettiği ve öğrenci tarafından sağlanan bilgileri paylaşmamayı kabul ettiği tespit edildi.

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

MEN CEZASI VERİLDİ

Bir Öğretmen Düzenleme Kurumu paneli, 2020-21 civarında bir öğrenciyle uygun mesleki sınırları koruyamamakla suçlanan Bayan Martland'a karşı yapılan bir dizi iddiayı görüşmek üzere geçen ay toplandı.

Bayan Martland, gıyabında yapılan ve bu hafta bulgularını bildiren panel duruşmasına katılmadı. 'Kabul edilemez mesleki davranış ve mesleğin itibarını zedeleyebilecek davranışlar' sergilediği tespit edilen Martland'a, beş yıl sonra yapılacak bir gözden geçirme dönemiyle birlikte, meslekten süresiz men cezası verildi.

Panelin kanıtlandığını tespit ettiği ikinci önemli iddia, Bayan Martland'ın, Öğrenci A'nın alkol tüketimiyle ilgili bilgileri ifşa ettiğini okulun koruma liderine ilk fırsatta bildirmemiş olmasıydı.

Editör: Duha Sena Oskay