Yasa, kocası Rusya ile savaşta ölen Natalia Kyrkach-Antonenko'nun kocası Vitalii'nin dondurulmuş spermlerini kullanmak istedikten sonra geldi.

Putin'in 2022 işgali öncesinde orduya katıldıktan sonra bile her zaman geniş bir aileye sahip olmayı planlayan Vitalii ve Kyrkach-Antonenko, kocasıyla birlikte onun spermlerini dondurmaya karar verdi. 

Kasım 2022'de kocası öldükten sonra dondurulmuş spermini kullanmak isteyen Kyrkach-Antonenko, kocasının yazılı iznine sahip olmasına rağmen, yasal olarak spermi kullanmasına izin verilmediğini öğrenince şok oldu.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

PARLEMENTO'DAN EMSAL KARAR GELDİ

Ukrayna Parlamentosu, askerlerin ölümü halinde dondurulmuş spermlerinin kullanılmasına izin veren ve bunu finanse eden bir yasa tasarısını kabul etti. 

Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin tasarıyı imzalamasıyla birlikte, Ukraynalı askerlerin dul eşleri ilk kez ölen eşlerinin üreme hücrelerini (hem sperm hem de yumurta) çocuk sahibi olmak için kullanabilecek.

Buna ek olarak, devlet bu dondurulmuş hücrelerin kadın ya da erkek askerin ölümünden sonra üç yıl boyunca saklanması için ödeme yapacak.