Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hindistan'ın Andhra Pradeş eyaletinde yaşanan tren kazasında 14 kişinin ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Yapılan ön soruşturmanın sonuçları, kazada insan kusuru olduğuna işaret etmişti.

Hindistan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, bir sinyali kaçırarak başka bir trene çarpan ve 14 kişinin ölümüne neden olan trenin makinistlerinin telefonda kriket izledikleri için dikkatlerinin dağıldığını söyledi.

Vaishnaw, "Andhra Pradesh'teki son vaka, hem makinist hem de yardımcı pilotun kriket maçı nedeniyle dikkatlerinin dağılması nedeniyle meydana geldi" dedi. 

Vaishnaw, bu konuda tedbirler alınacağını belirterek, "Şimdi bu tür dikkat dağınıklıklarını tespit edebilecek ve makinistlerin ve yardımcı makinistlerin tamamen treni yönetmeye odaklanmalarını sağlayacak sistemler kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Hindistan'daki yüz milyonlarca kriket hayranı ev sahibi takımın kazandığı maçı canlı yayında izledi.

Visakhapatnam-Rayagada yolcu treni, 29 Ekim 2023'te ek yükü kablosunun kopması üzerine durdu. 

Arkadan gelen Visakhapatnam-Palasa Express treni, duran trene arkadan çarptı. Arıza sonucu duran trenin iki vagonu raydan çıktı.

Kazada ölü sayısının 14 , yaralı sayısının ise yaklaşık 40 olduğu açıklanmıştı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Dünyanın en büyük demiryolu ağlarından birine sahip olan Hindistan'da, en kötüsü 1981 yılında Bihar eyaletindeki bir köprüden geçerken raydan çıkan trenin 800 kişinin ölümüne neden olması olmak üzere, yıllar içinde birçok felaket yaşandı. Haziran 2023'te Odisha eyaletinde üç trenin çarpışması sonucu yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti.