Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel’in mevcut politikasınının Avrupa Birliği'ni (AB) dağıtacağını söyleyerek, radikal değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Sputnik'in aktardığına göre, partisinin 30'uncu kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Brüksel’in Avrupa modeline hayır dememiz gerektiğine derinden inanıyorum, çünkü bu model dayanıklı değil ya da Macar tarzı söylersek bir geleceği yok. Bugün Brüksel’in Avrupa’yı yok ettiğine ve yıkıma sürüklediğine inanıyorum. Her gün AB’nin tabutuna giderek daha fazla çivi çakılıyor. Böyle devam ederse AB’ye veda edebiliriz" dedi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Brüksel’in bu politikasını sürdürmesi halinde AB’nin yıkılacağını belirten Orban, "Bunu önlememiz gerekiyor. AB’nin birlik halinde kalması bizim çıkarımıza. Büyük zorluklarla toplananın bozulmadan kalmasına izin verelim. AB’yi terk etmemek, değiştirmek gerekiyor. Bu da Brüksel’de radikal değişikliklerin yapılması halinde mümkün olur. Değişim olmadan son gelir" ifadelerini kullandı.

Brükselli bürokratların insanların beyinlerini yıkamasına, göçmen istilalarına, cinsiyet propagandasına, askeri hayaletlere, Ukrayna'nın hazırlıksız AB üyeliğine ve giderek komünist ve hatta Jakoben belirtiler gösteren yeşil ideolojiye karşı olduklarını dile getiren Orban, "Brüksel'in egemenliğimizi baltalama girişimlerine, Soros imparatorluğunun Brüksel ve Washington'dan eş zamanlı saldırılarına karşı kendimizi koruyoruz" şeklinde konuştu.