İstanbul'da mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak AK Parti'den Murat Kurum, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu, Saadet Partisi'nden Birol Aydın, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu ve Memleket Partisi'nden Mehmet Sevigen aday gösterilirken, bir aday da Demokrat Parti'den geldi.

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı canlı yayında "İstanbul'dan aday olacak mısınız?" sorusuna verdiği cevapla dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu ve Yavaş bir araya geldi Kılıçdaroğlu ve Yavaş bir araya geldi

KRT TV'de soruları yanıtlayan Cemal Enginyurt, "Ben Demokrat Parti'den İstanbul'da aday olmak ister miyim? İsterim. Ordu'da aday olmak istiyordum ama Ordu'da maalesef Kemal Bey zamanınında konuşmuştuk, görüşmüştük. Ordu'dan aday olacaktım CHP işbirliğiyle ama yeni gelen yönetim bizi uygun görmedi. Daha sağcı buldular. CHP tabanı istemiyor dediler. Ben il delegeleriyle sandığa gidelim dedim ama malesef CHP'nin etkili elemanları orada bizi demediler. Ama yazık oluyor. Ben CHP işbirliğiyle Ordu'da aday olsam, seçimi açık ara kazanacak durumdayız. Bu kadar da net söylüyorum. Ordu'da Demokrat Parti olarak aday çıkartacağız. Ben CHP'nin bu tutumu karşısında Demokrat Parti'den İstanbul'da aday olmak isterim" dedi.

Öte yandan Enginyurt'un sosyal medya hesabından, "Ortalık çok karışacak gibi. Ben Cemal geliyorum" ifadelerini kullandı.