Burdur'da yaşayan İbrahim Yılmaz, yedi yılda para biriktirerek satın aldığı otomobilini İsrail'in saldırdığı Gazze'ye yardım için bağışladı.

Burdur İl Özel İdaresinde güvenlik görevlisi olarak çalışan iki çocuk babası 41 yaşındaki İbrahim Yılmaz, eşi ve çocuklarıyla istişare ederek 7 yılda birikimle aldıkları 2009 model otomobillerini Gazze'ye yardım malzemesi alınması için İHH İnsani Yardım Vakfı Burdur Şubesine bağışladı.

Yılmaz'ın aracını ailesiyle umreye gitmek için satmayı planladığı ancak Gazze'deki saldırılardan etkilenenlerin daha çok ihtiyacı olduğunu düşünerek bağışladığı ortaya çıktı.

Dernek yetkililerince teslim alınan araç, bir galeri tarafından satılarak parası Gazze için insani yardım malzemesi alınmasında kullanılacak.

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

"UYKU BİLE UYUYAMIYORUM"

Bağışta bulunan İbrahim Yılmaz, İsrail'in saldırılarını izledikçe kendi çocuğunun Gazze'deki çocuklar gibi öldürüldüğünü, eşinin, babasının ve annesinin oradakiler gibi katledildiğini düşündüğünü ifade ederek, saldırılar iyice artınca artık uyku bile uyuyamadığını dile getirdi.

Kararını eşi ve çocuklarıyla da paylaştığını, onların da onayını aldığını söyleyen Yılmaz, "İlk önce arabamı satıp bir kısmını göndereyim, dedim. Sonra yetmez, biz burada rahat yaşarken oradaki kardeşlerimizin bombalar altında aç, susuz, soğukta, yağmurdaki hallerini düşündüm. 'Biz o durumda olsaydık ne yapardık?' diye bu kararı aldık" dedi.

"HEM ŞAŞIRDIK, HEM DE DUYGULANDIK"

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Osman Özkan ise, Yılmaz'ın derneğe gelerek arabasını Filistin'e yardım için bağışlamak istediğini söylediğinde şaşırdıklarını belirtti.

Özkan, "Biz hem şaşırdık hem de çok duygulandık çünkü kendisinin ve ailesinin temel ihtiyacı olan arabayı hiç düşünmeden verdi. Allah razı olsun, kendisine teşekkür belgesi ve Kudüs'ü simgeleyen fotoğraf hediye ettik" ifadelerini kullandı.