Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na göre, içki ve sigarada maktu ve asgari maktu vergi tutarları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nde (ÜFE) yaşanan son altı aydaki değişim oranına göre belirleniyor.

Borsa yeni güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör hangisi? Borsa yeni güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör hangisi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herhangi bir aksi yönde karar almaması durumunda, akaryakıt, alkollü içki ve tütün ürünlerinin özel tüketim vergisi (ÖTV) 3 Temmuz’da otomatik olarak zamlanacak.

Bu artışın gerçekleşmemesi için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karar alması ve bunun Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor.

Alkollü içki fiyatlarına zam geleceğini belirten Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, birçok firmanın 1-3 Temmuz tarihleri arasında tedarik yapmayacağını açıkladı. Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birçok içki firması 1, 2, 3 Temmuz arasında sahaya çıkmayacak. Gelecek zam oranının %17 ila %25 arasında olabileceğini belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Faruk Altın