Gündem

Özel'e ateş püskürdü: Şeyh Sait yorumlarını hedef aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk olmuş, Şeyh Said hakkında verdiği yanıt sosyal medyada gündem olmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk oldu. Candaş Tolga Işık, Diyarbakır'da bir bulvara ismi verilmek istenen Şeyh Said hakkında "Sizce Şeyh Sait hain mi, kahraman mı?" sorusunu sordu. Özel'in verdiği yanıt ise sosyal medyada gündem oldu.

"BAZI TORUNLARIN KALBİNİ ACITIYORSA O ACIYA SAYGILI OLMAK GEREKİR"

CHP lideri Özel, "Şeyh Sait isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Ama bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş sorunlar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir. Ama tarihten ders çıkarmak lazım" dedi.

"DERVİŞ MEHMET'İN ACISINA DA SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR MU?"

Ünlü gazeteci Yılmaz Özdil, Özgür Özel'in açıklamalarının üzerine bomba gibi bir yanıtla cevap verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdil, Özel'in açıklamalarını tiye aldı.

Yılmaz Özdil'in paylaşımı şu şekilde:

"Chp’deki değişimin sınırlarını netleştirmek için soruyorum… Kubilay’ın kafasını testere ağızlı bağ bıçağıyla gövdesinden ayırıp, sırığın ucuna saplayarak sokak sokak dolaştıran derviş mehmetin acısına da saygı duymamız gerekiyor mu, yoksa sadece şeyh saitin acısına saygı duymamız yeterli mi?"