Fatih Terim’in Teknik Direktör olarak baiına geçtiği Panathinaikos’un Başkanı Giannis Alafouzos, kendisini yıllardır Yunan liglerindeki yolsuzluk, şike ve şiddetle mücadeleye adadığını söyledi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahaya çıkacak

Alafouzos, 2016 yılında Metropolis Radyosuna verdiği demeçte, “Yunanistan’ın şu hali bana Kolombiya’yı hatırlatıyor, hatta daha kötü durumda bile olabiliriz. Mafya Yunan futbolunu kontrolü altına almış durumda. Hakemler tehdit ediliyor, evleri ateşe veriliyor. Sporun her alanında şiddet olayları yaşanıyor. Mafya bu organize işlerden büyük paralar kazanıyor” demişti.

ŞİKE, ŞİDDET VE YOLSUZLUK FUTBOLU BİTİRDİ

Futbolda yaşanan şike ve yolsuzluk olaylarının şiddetin esas nedeni olduğunu söyleyen Alafouzos, maçlarının göz göre göre çalındığını gören taraftarların tek çareyi şiddete başvurmakta bulduğunu ifade etti. Müsabakalarda şeffaflığın önemine dikkat çeken Alafouzos, VAR ve diğer dijital materyalin doğru kullanıldığı takdirde “temiz futbol” için bir çözüm yolu olabileceğini belirtti.

Yunanistan’ın futbolda gerilemesini ve futbol gelirlerinin azalmasını futboldaki çürümeye bağlayan Alafouzos, kimsenin bu durumu düzeltmek için bir şey yapmadığını iddia ederek, bu durumu gören sponsorların da zamanla bağış yapmaktan vaz geçtiklerini söyledi.

"HÜKÜMET VE POLİS DURUMA EL KOYMALI"

Son zamanlarda uluslararası PR çalışmasının sonucu olarak futbola akıl almaz paralar dökmeye başlayan Suudilerin bu tavrının özellikle küçük ülkelerdeki futbol organizasyonlarının düzenini bozacağını belirten Alafouzos, uzun vadede Avrupa futbolunun bundan zarar göreceğini aktardı.

Böylelikle en başta küçük ülkelerin uluslararası rekabet ve müsabakalara katılabilme güçlerini zamanla kaybedeceklerini düşünen  Alafouzos, buna örnek olarak da Yunanistan’ın Avrupa liglerindeki başarısının düşmesini gösterdi.

Alafouzos ayrıca, “Hükümet ve polis ellerinden gelenin en iyisini yaparak kanunları tam anlamıyla uygulamaya başlamazlarsa hiçbir şey değişmez” dedi.

GIANNIS ALAFOUZOS KİMDİR?

1957 yılında Santorinili bir ailenin evladı olarak dünyaya gelen Alafouzos’un aile mesleği armatörlük ve yayıncılık. 

Oxford Üniversitesi’nden mezun olan Giannis Alafouzos aile işlerinin yanında Panathinaikos takımının sahibi ve kulüp başkanı olarak görev yapıyor.