İstanbul Fener Rum Patrikhanesinden giden bir heyetle dün görüşen Papa Francis, "Bu son derece önemli olayın anılmasının, inanan herkese inançlarına ve daha fazla birliktelik arzularına birlikte tanıklık etmeleri için ilham vermesini umuyorum" dedi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesini temsil eden heyet, bugün kutlanan Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Yortusu için Roma'da bulunuyor.

Papa, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yıldönümünü "konseyin toplandığı yerin yakınında" kutlama daveti için heyete teşekkür etti. Papa, “Bu gerçekten yapmak istediğim bir seyahat" dedi.

Papa Francis de, aynı şekilde, heyeti ve temsil ettikleri inananları 2025 Kutsal Yılı için Roma'ya davet etti. Onlardan "bol ruhanî meyvelerin eksik olmaması için bu lütuf yılına dualarıyla eşlik etmelerini ve destek olmalarını istedi ve Sizleri de aramızda görmek çok güzel olur" dedi.

Birinci İznik Konsili, Roma İmparatoru 1’inci Konstantin’in çağrısıyla Kiliseye bağlı bütün piskoposların katılımıyla 325 yılında düzenlenmişti. Hristiyanlık tarihi açısından önemli kabul edilen konsilde önemli dini konular tartışılmış ve kararlar alınmıştı.

Papa Francis, daha önce de 2014'te Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Kaynak: Ajans Bizim