Ermenistan, ülkenin Avrupa Barış Fonu aracılığıyla silah alımına ilişkin Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başladığını duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ermenistan, Avrupa Barış Fonu aracılığıyla kendisine öldürücü olmayan silahların sağlanması konusunda Avrupa Birliği ile müzakerelerini sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, AB gözlem misyonunun Azerbaycan sınırı boyunca hızla konuşlandırılmasına ve AB üyelerinin misyona verdiği desteğe değinilerek, "Ermeni tarafı da AB'nin üçüncü ülkeleri misyona dahil etmeye hazır olmasını memnuniyetle karşılamıştır" denildi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

"GÜVENLİK ALANINDA YENİ ORTAKLAR ARIYORUZ"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Güvenlik ilişkilerimizi çeşitlendiriyoruz, çünkü güvenlik ortaklarımız objektif sebeplerden dolayı dahil olmak üzere bize silah ve mühimmat satamıyor. Bunu açık ve doğrudan söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Ortaklardan gücenmemelerini rica ettiklerini dile getiren Paşinyan, "Ama güvenlik alanında başka partnerleri aramak zorundayız. Böyle ortakları arıyor ve buluyoruz, yeni anlaşmalar imzalamaya, yeni silah ve askeri teçhizat almaya çalışıyoruz" dedi.