Kliniğinde çocuklara vitamin diye uyuşturucu madde veren Psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu ve klinik çalışanları hakkında dava açıldı.

Hakkında istismar iddiası bulunan "Kabus doktor" olarak nitelendirilen Psikiyatrist Zoroğlu'nun çocuklara vitamin diye uyuşturucu madde ketamin verdiği tespit edildi.

Zoroğlu'na açılan davada yer alan iddianamede, 21 çocuğun mağdur olduğu belirtilerek, Zoroğlu ve kliniğinde psikolog olarak çalışan Ahmet Aktaş için, 21 kez "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", 21 kez "Eziyet" 4 kez "İftira", 2 kez "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kez "Şantaj", 2 kez "Uyuşturucu madde kullanımını özendirme", 1 kez "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme", 1 kez "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçları gerekçe gösterilerek cezalandırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bakırköy’de, 5 çocuğun cinsel istismara uğradığı yönünde şikâyet alan savcılık başlattığı soruşturmada, ilgili raporların Eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu tarafından hazırlandığını ve çocukların bazılarının bir süre sonra iddia ve anlattıklarından vazgeçtiklerini tespit etmişti.

Ailelerin, psikiyatrist görüşmelerinin ardından, çocuklarının ruh hallerinde değişiklik olduğu yönündeki iddialar üzerine, savcılık konunun ve raporları veren doktorun araştırılması için polise talimat vermiş ve yapılan araştırmada, raporları veren Zoroğlu’nun 2010-2016 yılları arasında İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda 6'ncı İhtisas Kurulu üyeliği yaptığı ve bu bölümde çocuk tacizlerine bakan uzman tek isim olduğu ortaya çıkmıştı. 

Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma

FETÖ üyesi olma suçlamasıyla kamudan ihraç edilen ve daha sonra ilçeye klinik açan Zoroğlu’nun rapor verdiği bazı çocuklara ailelerini şikayet etmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu, bazı ailelerden hazırladığı taciz raporlarının gizli tutulması için para istediği ve teşhis seansları adı altında yaptığı uygulamalarda, anestezide kullanılan ketamin ilacını verdiği bazı çocuklara yaptığı hipnozlarla ebeveynleri tarafından cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinlerde bulunduğu tespit edilmiş ve Zoroğlu, çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini tecavüzle suçlattığı iddiasıyla tutuklanmıştı.