Putin'i destekleyen sadık bir belediye başkanı, yönettiği güney Rusya kentindeki erkeklere, vatanseverlik adına kadınlara "sinsice yaklaşmalarını" ve onları hamile bırakmalarını söyledi.

Mikhail Minenkov tavsiyesinin, despotun Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın nüfusundaki şeytani düşüşü durdurmak için daha büyük aileler talep etmesine yönelik bir çözüm olduğunu açıkladı. "Erkeklere seslenişinde" 46 yaşındaki yedek albay, Stavropol bölgesindeki 117.500 nüfuslu Nevinnomyssk şehrine kadınlara "sinsice yaklaşmalarını" söyledi.

Putin'i destekleyen sadık bir belediye başkanı, yönettiği güney Rusya kentindeki erkeklere, vatanseverlik adına kadınlara sinsice yaklaşmalarını ve onları hamile bırakmalarını söyledi.

Belediye başkanı,"Bu gece sevgilinize gizlice yaklaşın ve tam dokuz ay içinde, diyelim ki 2024'ün sonunda, 700 kişiyi değil, 10.000 kişiyi doğurun." Şöyle ekledi: "10.000 aile, çiftler bu gece, yarın gece bir şeyler yapmak zorunda. Aşık olun.Kalan 10.000'i de gelecek yıl yapacak. Böylece kentimizdeki anaokullarında 3.020 değil, çok daha fazla çocuğumuz olacak sevgili dostlar.Kulağa naif ya da saçma gelebilir... ama zorlamak, harekete geçirmek, ikna etmek gerekir..." ifadelerini kullandı.

Çeçenistan'daki savaş çabaları nedeniyle Putin tarafından Rusya Kahramanı olarak onurlandırılan evli ve üç çocuk babası, kısmen Putin'in savaşı nedeniyle azalan nüfusu yeniden inşa etmenin tek yolunun bu olduğunu iddia etti.

Minenkov, "Akşamları uyumayın, yemeyin, içmeyin.Ama aşık olun... ve inanın bana, o zaman hayat çok daha güzel olacak" diye de ekledi.

71 yaşındaki Putin bu hafta öğrencilere erken yaşta ve en az üç çocuk sahibi olmalarını söyleyerek bunun anavatana karşı görevleri olduğunu ima etti.

"İnsanların ve nüfusun büyümesini sağlamak için bir ailenin asgari üç çocuk sahibi olması gerekir.Ve bunun gerçekleşmesi için ailenin erken yaşta [ebeveynler henüz gençken] doğması gerekir"diye talepte bulundu.

İki parmağını kaldırarak iki çocuğun yeterli olmadığını söyledi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Ancak Ruslar savaşın aileleri çocuk sahibi olmaya teşvik etmeyen güvensizlik ve ekonomik kaosu tetiklediğinden şikayetçi.

Minenkov birçok yerel halktan destek görürken diğerlerinden alay konusu oldu.

Biri şöyle sordu: "18 yaşında savaşta ölmeye gönderilsinler diye mi daha fazla çocuk yapıyorsunuz?"

Bir diğeri de şöyle dedi: "Tecavüz yasasını kaldırmak mı istiyor?"

Bir başka yorumda ise şöyle soruldu: "Bu zekayla nasıl belediye başkanı oldu?"

Yeni istatistikler Rusya'nın daimi nüfusunun geçtiğimiz yıl 244,000 azalarak 146.2 milyona düştüğünü ortaya koydu.

Kaynak: DUHA SENA OSKAY/İSTANBUL