Rusya’da mart ayında gerçekleşecek olan genel seçimler için Rus Lider Vladimir Putin'e karşı adaylığını koyan eski gazeteci Yekaterina Duntsova'nın Putin karşıtı kaçak oligark Mikhail Khodorkovsky ile bağlantısı olduğunu iddia edildi.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Basın açıklaması sırasında kendisine yetkililerin gerçekten aday olmasına izin vereceğini düşünüp düşünmediği sorulan Duntsova, “Yasalara göre bu benim hakkımsa, bu imkana sahipsem ve kendimi öne çıkarmak için gerekli niteliklere sahipsem neden izin almam gerekiyor” dedi.

KAÇAK OLİGARK İLE BAĞLANTISI MI VAR?

Duntsova’nın Putin’e rakip olduktan sonra devlet ajansı RIA, kaçak oligark ve ajan Mikhail Khodorkovsky tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini yazdı. 

Petrol şirketi Yukos'un milyarder başkanı Khodorkovsky, Putin’le ters düştükten sonra 10 yıl dolandırıcılıktan hapis yattı ve 2013’te serbest bırakıldı. 

Şimdi Londra’da yaşadığı söylenen Khodorkovsky’nin sözcüsü Duntsova’yla hiçbir bağlantısının olmadığını ve finanse etmediğini açıkladı.

RIA’nın iddialarını yalanlayan Duntsova, Khodorkovsky ile "doğrudan bir bağlantısı" olmadığını belirterek, bu iddianın adaylığının Khodorkovsky'nin Ukrayna'daki savaşa karşı çıktıkları için Rusya'dan kaçan insanları desteklemek amacıyla kurduğu Kovcheg adlı bir projenin başkanı olan Anastasia Burakova tarafından desteklenmesine dayandırılmış olabileceğini söyledi.