İngiliz ordusunun üst düzey yetkilileri teçhizatlarının "iPhone çağında döner tuşlu telefonlara" benzediğini söyledikten sonra İngiltere "Avrupa'nın en modern ve ölümcül ordusunu kurma yolunda" ilerlediğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders, Vladimir Putin ve Rusya'dan gelen tehdit arttıkça İngiliz Ordusunu ve silahlarını açıkça eleştiriyor. Daha önce de halen hizmette olan 60 yıllık zırhlı personel taşıyıcı FV432, 50 yıllık CVR(T) silahlı keşif aracı ve 1987'de tanıtılan Warrior piyade savaş aracının altını çizmişti.

General, "Platformlarımızın çoğu modası geçmiş ve amaca uygun değil. Bunlar iPhone çağında döner tuşlu telefonlar" dedi.

Ordunun yeni zırhlı savaş aracı programı olan Ajax Projesi, 5.5 milyar sterline mal oldu. Birleşik Krallık'ın 20 yılı aşkın bir süredir tek seferde verdiği en büyük zırhlı araç siparişi ve ordunun eskiyen paletli keşif araçları filosunun yerini alacaktır.

Başarılı savaş alanı denemeleri çeşitli arazilerde 22.000 km yol kat ettiği ve 2000'den fazla CT40 top mermisi ateşlendiği için Ajax programı "yolunda" gidiyor.

Ordu, "Operasyonel olarak konuşlandırılabilir araçların Merthyr Tydfil'deki üretim hattından yaz aylarında büyük ölçekte çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Ancak geçen yıl Ajax tankının geliştirilmesinin programın 12 yıl gerisinde kaldığı ortaya çıktı.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Askerlerin yaralanmalara neden olan gürültü ve titreşim sorunları da dahil olmak üzere önemli kusurlar bildirmesinin ardından piyasaya sürülmesi birkaç kez ertelendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çok daha tehlikeli bir çağda yaşadığımıza şüphe yok. Ancak Ordu, net bir vizyon, tehditlerin ve doktrinin kartal gözüyle değerlendirilmesi ve müttefikler ve endüstri ile geliştirilmiş ortaklıklar sayesinde Avrupa'nın en modern ve ölümcül Ordusunu kurma yolunda ilerlediğimize inanmaktadır.Ordumuzu şimdi olabileceğinin en iyisi ve birkaç yıl içinde daha da iyisi yapmaya odaklanmış durumdayız"

Editör: Duha Sena Oskay