Gündem

Rusya ile bilişim alanında ortaklık: Partner olarak görüyoruz

Türk ve Rus bilişim sektörü temsilcileri Antalya’da buluştu. Russoft temsilcisi Starodubtsev, Rus şirketlerin bütün kodları paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Türk-Rus Karma Ekonomik Komisyonu Ankara'da kayıtlıyken, Antalya'da iki ülkenin bilişim sektörü temsilcileri bir araya geldi. İki ülke arasındaki çalışma grubu başlıklarına bilişim sektörünün dahil edilmesi için çalışma başlatılırken, bu yetenek ilk adım Türkiye Bilişim Derneği ile Rusya Federasyonu Yazılım Geliştiricileri Derneği (Russoft) arasında imzalanan iş birliği protokolü ile atıldı.

Protokolün imza töreninde konuşan TBD Başkanı Rahmi Aktepe, “Her ne kadar biz yerli ve milliliğin devam ettiği kalın çizgilerle çizsek de bu sektörün bir iş birliğine yönelik çalışmalara başladığı bilincindeyiz… Bu protokol kapsamında da karşılıklı teknoloji transferi konusunda neler yapabileceğimizi ilerleyen günleri belirleriz” dedi.

"PARTNER GÖRÜYORUZ"

Russoft Türkiye Temsilcisi Ivan Starodubtsev ise “Şimdi biz bu protokolü imzalayarak, Rusya-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu’nda bir çalışma grubu oluşturmanın temelini atacağız. Sonrasında iş birliklerini konuşacağız. Bu protokol iki ülkenin de menfaati için çok önemlidir. Rusya olarak biz Türkiye’yi pazar ülke olarak değil partner ülke olarak görüyoruz. Rus şirketler Türkiye’ye gelip yatırım yapmaya ve bütün kodları açık bir şekilde paylaşmaya hazırdır. Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere de girmeyi planlıyoruz. Türk şirketlere de TBD aracılığıyla Rusya’da yardımcı olarak kapılarımızı Türk şirketlere açmak istiyoruz” diye konuştu.