Rus askerleri, esir aldıkları Ukraynalı askerlerin alnına gamalı haç çizdi.

Independent Türkçe'nin Telegraph gazetesinden aktardığına göre, Serhi isimli Ukraynalı asker, geçen yıl aralıkta Donetsk'te esir alındığını söyleyerek, daha sonra bir bekleme merkezine götürüldüğünü ve burada iki hafta boyunca işkence gördüğünü anlattı.

Bir bodrumda yemek verilmeden tutulduğunu belirten Ukrayna askeri, birkaç kez bilincini kaybedene kadar dövüldüğünü ve sonrasında neredeyse çıplak ve kanlar içinde Çeçenistan'a nakledildiğini ifade etti.

Esir takası anlaşması yapılana kadar Çeçenistan'da 5 ay boyunca esir tutulduğunu dile getiren Serhi, Rus askerlerin alnına haç işareti çizdiğini de anlattı.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Olay sırasında gözleri bağlı olduğu için Rus askerlerin alnına ne çizdiğini bilmediğini aktaran Serhi, Rus askerlerin kendisine, "Çocuklarının senin bir faşist olduğunu bilmesini istiyorum. O nedenle derin kesiyorum. Böylece kafatasının üzerinde görünecek" dediğini kaydetti.

İki Ukrayna askerinin alınlarındaki izlerin silinmesi için lazer tedavisine başlandığı belirtildi.