Moskova'daki Mutabor gece kulübünde 21 Aralık'ta ünlü isimlerin "yarı çıplak" olduğu bir parti düzenlendi.

Siren Haber Rusya Çıplak Parti

Euronews'in aktardığına göre, Rusya'nın Ukrayna ile savaşa devam ettiği dönemde bu şekilde parti yapılması ülke genelinde tepkiye neden oldu. Blog yazarı Anastasia (Nastya) Ivleeva tarafından organize edilen partiye katılan ülkenin en tanınmış şovmenlerinden bazılarının sponsorları sözleşmelerini feshetti. Ünlü isimlerin konserleri ve devlet televizyonu yayınları da iptal edildi. Gecede cinsel organını sadece bir çorapla kapatan rapçi Vacio, "geleneksel olmayan cinsel ilişki" propagandası yaptığı gerekçesiyle 15 gün hapse ve 200 bin ruble (2.182 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Kremlin yanlısı milletvekilleri ve blog yazarları, devlet medyası ve Ortodoks Kilisesi grupları olaya şiddetle tepki gösterdi. Etkinliğin fotoğrafları Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ulaşırken, Putin, partiden "hoşlanmadığını" bildirdi.

Rusya Güvenli İnternet Birliği Direktörü Yekaterina Mizulina, "Ukrayna'daki özel askeri operasyonda askerlerimizin öldüğü ve pek çok çocuğun babasını kaybettiği bir dönemde bu tür etkinlikler düzenlemek alaycı bir yaklaşım. Cephedeki askerlerimiz kesinlikle bunun için savaşmıyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova ise, partiye katılanların kendilerini düzeltmek için bir şansları olduğunu söyledi.

AĞLAYARAK ÖZÜR DİLEDİ

Partiye Rusya'nın en tanınmış isimlerinden biri olan ve 23 milyon ruble (251.000 $) değerinde mücevher takarak katılan Ivleeva, iki özür videosu yayınladı.

Ivleeva, gözyaşları içinde yayınladığı videoda, pişman olduğunu ve başına gelen her şeyi hak ettiğini ancak kendisine "ikinci bir şans" verilmesini umduğunu söyledi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Vergi makamları onun için beş yıl hapis cezası içeren bir soruşturma başlattı. Bir Moskova mahkemesi, bir grup kişinin 1 milyar ruble (10.9 milyon dolar) ödemesini talep eden bir davayı kabul etti. 

Babası bir zamanlar Putin'in arkadaşı olan gazeteci Ksenia Sobchak'ın da bulunduğu partinin pek çok ünlü katılımcısı özür mesajları yayınladı.