Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın taktik nükleer silahları ülkesine nakletme işlemini tamamladığını söyledi.

St. Petersburg'da düzenlenen Moskova liderliğindeki ekonomik bloğun toplantısında konuşan Lukaşenko, söz konusu silahların sevkiyatının ekimde tamamlandığını açıkladı. Ancak gönderilen silahların miktarı ve konuşlandırıldıkları yerlerle ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Lukaşenko, Rus nükleer silahlarının Belarus topraklarında bulunmasının, NATO üyesi Polonya'nın saldırganlığına karşı caydırıcı bir unsur olduğunu savundu.

Önceki aylarda Lukaşenko, Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah sevkiyatı yaptığını doğrulamıştı. Bu, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana yabancı topraklarda yapılan ilk konuşlandırma. Rusya, Belarus'a konuşlandırılan silahlar üzerindeki kontrolünü sürdüreceğini söyledi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Mayısta iki ülke silahların sevkiyatını resmileştiren bir anlaşma imzalamıştı.