Ekonomik güven endeksindeki gerileme sürüyor Ekonomik güven endeksindeki gerileme sürüyor

Rus haber ajansı TASS, Türkiye'de gaz merkezi kurulması için Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında ankaşmaya varıldığını açıkladı.

CNN Türk'ün aktardığına göre, TASS'ın Türk diplomatik çevrelerine dayandırdığı haberinde, Türkiye'de gaz merkezi kurulması konusunda Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamayı sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldığı aktarıldı.

TASS'a açıklama yapan Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak, Türkiye'de uluslararası bir gaz merkezi oluşturulmasına yönelik yol haritasının yıl sonundan önce hayata geçirilebileceğini belirterek, "Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamamızı sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu yıl sonundan önce gerçekleşebilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

11 Ekim'de Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası'nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması konusunu görüşmüştü. Görüşmelerin ardından, taraflar projenin yol haritasının yakında imzalanacağına dair iyimserliklerini dile getirmişti.