İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Çevrimiçi alışveriş mağazası Wildberries'in kurucusu ve Forbes'a göre Rusya'nın en zengin kadını olan Tatyana Bakalchuk, Generation iş forumunda konuştu.

Tatyana Bakalchuk, önce çocuk sahibi olup sonra eğitim alma ya da kariyer yapma fikrine "son derece olumsuz" yaklaştığını belirterek, "kız çocuklarına kalıplaşmış yargılar empoze edilmemesi" gerektiğini söyledi.

Bakalchuk, "Hiç kimseye hiçbir şey dayatılmamalıdır. Eğer bir kız öncelikle ailesi ve çocuklarıyla ilgilenmek istiyorsa bu iyi bir şeydir, ancak bunu yapması gerektiğine dair bir klişe dayatmak yanlıştır. Saygıdeğer insanlarla eğitim hakkında konuşurken, 'önce evlilik ve çocuk, sonra kariyer' fikrini dayatmayacağımı söyledim" dedi.

Bakalchuk, henüz 20 yaşındayken yeni evlendiği için işe alınmadığını, çünkü işvereninin doğum iznine çıkacağını düşündüğünü hatırlattı. 

Bakalchuk, "Ben de doğum iznine ayrıldım ve ardından Wildberries'i kurdum. Üç kızıma da kendi ayakları üzerinde durmadan evlenmelerini tavsiye etmeyeceğim" dedi.

Modern ekonominin kadınların aile ve kariyer arasında seçim yapmasına izin vermediğine inandığını belirten Bakalchuk, "Uzaktan çalışma veya iş, çocuk bakımı ile birleştirilebilir" dedi. 

Bakalchuk ayrıca, asıl önemli meselenin "aile ve kariyerin nasıl birleştirileceğini anlamak" olduğunu kaydetti.

Forbes, Tatyana Bakalchuk'un servetini 7 milyar dolar olarak tahmin ediyor ve bu da onu Rusya'nın en zengin kadını yapıyor.