Saadet Partisi il başkanlıkları, Filistinli vatandaşların maruz kaldığı soykırım, insan hakları ihlalleri ve savaş hukukuna aykırılıklar sebebiyle İsrailli yetkilileri hakkında peş peşe suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor. Son olarak partinin İstanbul İl Başkanlığı da aynı şikayetlerle İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde , "Gazze sınırları içerisinde ve dışında Filistinli masum insanların, çocukların ve kadınların insanlık dışı saldırılar, bombalamalar ve uluslararası hukuka aykırı tam abluka ile ölümlerine neden olan, Gazze şehri başta olmak üzere Filistin halkına yönelik SOYKIRIM suçu işleyen, İnsan haklarını tüm dünyanın gözü önünde çiğneyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü kapsamında İnsanlığa Karşı Suçları, Savaş Suçlarını ve Saldırı Suçlarını işleyen şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın ve işlemlerin yapılarak dava açılması ve cezalandırılmaları taleplerimizin bildirimidir" ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, "İsrail işgal rejimi, 1948’den bu yana adım adım Filistin topraklarını işgal etmekte, akıl almaz zulüm ve cinayetlerle dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirmektedir. Geçmişte; Deir Yasin köyünde, Şabra ve Şatilla’da, El Halil’de, Kudüs’te gerçekleşen katliamlarına, 2023 senesinde Gazze’de devam ediyorlar. 7 Ekim günü Filistinli direnişçilerin meşru müdafaa hakkını kullanmaya başlamasından sonra terör rejimi İsrail, dünya çapında, büyük bir algı operasyonuna başladı. Filistinlileri terörist, kendilerini ise mazlum göstermeye çalışarak alçakça bir manipülasyona giriştiler. Sözde aydınlar, sözde akademisyenler, en büyük medya grupları, global şirketler bu sahtekarlığa destek verdi ancak yalancının mumu yatsıyı göremeden söndü. Haddi aşmada dur durak bilmeyen şeytan İsrail, her geçen gün zulmünü artırdı. Yeryüzünün en zalim terör örgütü İsrail, dünyanın gözleri önünde, alçak saldırılarından birini daha gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

"BİNDEN FAZLA MASUM KATLEDİLDİ"

İsrail'in hastane bahçesine, otoparkına çoluk çocuk yerleşen binlerce mazlumu güdümlü MK-84 füzesiyle vurduğunu vurgulayan Yazıcı, "Evet, katil İsrail, masumların sığındığı bir hastaneyi acımasızca vurdu. Binden fazla masumu oracıkta katletti. Sonu gelmeyen bu alçak saldırılar hâlâ çocuk hastanelerini, ambulansları, evleri bombalanıyor; fosfor bombalarıyla her gün yeni savaş suçları işleniyor; su, elektrik ve internet kesilerek Gazze adeta bir toplu mezara dönüştürülmeye çalışılıyor. Tarihin sayfalarında utançla bahsedilecek, binlerce yıl geçse dahi lanetle anılacak bir katliamı gerçekleştirdiler. Zannedildi ki uluslararası toplum, gerçeğin artık farkına varır. Zannedildi ki uluslararası kurumlar, katil İsrail'e artık haddini bildirir. Zannedildi ki uluslararası medya, hakikati artık insanlara ulaştırır. Ne oldu peki? Birkaç namuslu kalem dışında, tüm dünyada üç maymunu oynadılar. Görmek, duymak, bilmek istemediler" dedi.

"Her şey apaçık ortadayken, yeryüzündeki tüm kötülüklerin, vahşetin ve katliamın suç ortağı; istisnasız her teröristin hamisi olan Amerika’nın ayakta durmaktan aciz başkanı Joe Biden, Netanyahu alçağı ile kameralar karşısına geçerek göz göre göre hayasızca yalanlarını sıraladı" ifadelerinde bulunan Yazıcı sözlerine şöyle devam etti:

"Neymiş, hastane saldırısını yanında oturan eli kanlı katil değil, öbürleri gerçekleştirmiş; Hamas’ın işiymiş. Açıkça ifade ediyorum, rezil Biden, tarihin en necis yalanlarından birini arsızca söyledi. Herhalde dünyayı aldatacağını zannediyor. Biz bu İsrail’in de Amerika’nın da cemaziyelevvelini biliriz. Siz değil misiniz uydurma bahanelerle Irak’a girip binlerce Iraklı kadına tecavüz eden? Siz değil Ebu Gureyb zindanlarında akıl almaz işkencelerle cinayetler işleyen? Siz değil misiniz Ortadoğu’da çıkan bütün savaşların organizatörü, silah satanıyken, çıkıp kendisine ‘barış ve demokrasi devleti’ diyen?"

CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur CHP Lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur

"NATO, BM, AB ÇÖKMÜŞTÜR"

"Katil İsrail binlerce çocuğu öldürüyor; hiç mi utanmanız kalmadı, neredesiniz?" şeklinde  dünyaya seslenen Yazıcı, "Rusya-Ukrayna savaşında bütün uluslararası kamuoyunu harekete geçiren uluslararası hukukçular, sözde barışı sağlayacak olan kurumlar… İnsanlığın önüne sunmuş olduğunuz bütün hukuk müktesebatı, Filistinli çocukların cansız bedenleri altında ezilmiştir, yok hükmündedir. Unutmayın, arzın ve arşın, gök kubbenin sahibi olan Allah, demir kubbenin sahiplerinin kirli oyunlarını başlarına geçirecektir. Sözde aydın, Batıcı kuklalar, peşine takıldıkları İsrail’le birlikte tarihin utanç sayfalarında yerini alacak; hakikatin tarafında, mazlumun yanında duranlar, bir gün inşallah özgür Filistin’de buluşacağız. Artık yaşadıklarımız göstermiştir ki, uluslararası normlar, uluslararası hukuk, NATO, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği çökmüştür. Filistin’deki zulmün altında ezilmiştir" şeklinde konuştu.