Geçtiğimiz haftalarda görevden alınan OpenAI CEO'su Sam Altman, yeniden göreve başladı.

OpenAI tarafından yapılan açıklamada, Sam Altman'ın CEO olarak görevden alınmasına neden olan bölünmeleri sona erdirmek ve kendisini daha büyük bir şirket olarak geleceğe hazırlamak için, Microsoft'u oy hakkı olmayan bir yönetim kurulu üyesi olarak ekleyen yeni bir yönetim yapısının ilk aşamasını tamamladığını duyurdu.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Altman ise, yayınladığı bir blog yazısında, OpenAI için önceliklerini sıraldı. Şirketin, müşterilerine fayda sağlayan güvenli yapay zeka sistemleri ve ürünleri oluşturma çalışmalarına devam edeceğini söyleyen Altman, yönetim kurulunun, CEO olarak görevden alınmasına yol açan ve onu takip eden olayların bağımsız bir incelemesini denetlemeye odaklanacağını belirtti.

OpenAI'ın liderlik krizi sırasında herhangi bir çalışanını kaybetmediğini dile getiren Altman,  yönetici kadrosunun önceki haline benzeyeceğini ve Mira Murati baş teknoloji sorumlusu olarak görevine geri döneceğini söyledi. Altman ayrıca, şirketin eski başkanı Greg Brockman'ın ortağı olacağını ve başkan olarak görevine devam edeceğini de ifade etti.