Spor

Sanchez ve Ziyech derbide oynayacak mı? Okan Buruk açıkladı!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kulüp televizyonuna takım ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Buruk, hafta sonu oynanacak derbi hakkında da konuştu.

Okan Buruk, GSTV'de yayımlanan röportajında, bir teknik direktör için en güzel senaryonun tamamlanmış transferler ve hazırlık kampını iyi geçirmiş bir takımla sezona başlamak olduğunu belirterek, "Ama bir değişim içerisine girdik, aslında geçen senenin şampiyon takımından pek çok oyuncu değiştirdik. Burada amaç kadro kalitesini daha yukarı çekmek. Çünkü Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası oynayacaksınız. Yani hedefler büyüdükçe kadronun daha iyi hale gelmesi, daha yarışmacı bir kadro olması gerekiyor" dedi.

"YUKARI DOĞRU GİDEN PERFORMANSIMIZ VAR" 

Takıma yeni oyuncular dahil etmenin birçok etkene bağlı olduğunu aktaran Buruk, şunları kaydetti: "Transferin aslında ne kadar zor olduğunu biliyoruz ama bunu dışarıya da doğru anlatmak gerekiyor. Transfer zor bir iş. Oyuncular geliyor, hazır olmadan gelen var. Geçmiş dönemden sakatlığı olan, mesela Zaha o şekilde gelmişti. Çok hızlı şekilde Şampiyonlar Ligi elemesi başladı. Bir yandan oyuncuları hazır hale getirmeniz, diğer yandan transfer yapmanız gerekiyor. Gidecekler, kafasında soru işareti olanlar... Transfer dönemi bitene kadar aslında hiçbir şey normal değil. Transfer bitiyor ondan sonra her şey normale dönüyor. Oyuncuların performansının artması, en iyi durumlarını bulması eylül başını buluyor. Biz şu anda ekim ortasındayız. Yukarı doğru giden bir performansımız var. Bunu da devam ettirmek istiyoruz. Bize sonradan katılan oyuncuların takıma girmesi, adaptasyonu, fiziksel ve mental olarak da hazır hale gelmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

4 GÜN İZİN YAPTILAR 

Okan Buruk, milli maç nedeniyle verilen arada futbolculara 4 gün izin verdiğini belirterek, "Tekrar yenilenmeleri için buna ihtiyaçları vardı. Bunu da bence olumlu bir şekilde geçirdik. Milli takıma giden oyuncularımdan ötürü de mutluyuz. Bir yandan da onlar için de bir değer. Özellikle kendi milli takımımıza giden oyuncularımız için. Türkiye'nin başarısı, Türk Milli Takımı'nın başarısı önemli. 3 oyuncumuz ilk 11'de oynadı, Kaan sonradan girdi. Bence hepsi önemli performans verdi." diye konuştu.

"ZİYECH'İN TEDAVİSİ SÜRÜYOR, SANCHEZ YETİŞECEK" 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, milli takımlara giden oyuncularını beklediklerini dile getirerek, "Davinson Sanchez en geç gelecek oyuncumuz. Perşembe günü gelecek, cuma günü takımla birlikte antrenmana çıkacak, cumartesi gününe hazır olacak. Hakim Ziyech daha iyileşmedi. Milli takıma gitti ama orada tedavisine devam ediliyor. O konuya da açıklık getireyim. Hakim'in zaten burada olan bir ufak rahatsızlığı vardı. Ayağındaki ağrıyı sanki orada tekrar olmuş gibi dışarıya lanse ettiler ama bunun hiçbir gerçeklik payı yok. Hakim doktorumuzun verdiği program dahilinde, orada milli takım ekibiyle tedavisine devam ediyor. Devamlı iletişim içerisindeyiz, döndükten sonra da yavaş yavaş bizle başlayacak. Ne zaman oynayacağını göreceğiz" diye konuştu.

"KAZANMAK İSTİYORUZ" 

Buruk, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş ile yapacakları derbi maçın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Beşiktaş ligin iyi takımlarından biri. Teknik direktör değişikliği oldu. Burak Yılmaz geldi. Burak da Türk futbolu için önemli bir isim, çok sevdiğim, çok değer verdiğim bir isim. Onun için de hayırlı olsun demek istiyorum. İkinci maçı bize karşı olacak. Her maçı olduğu gibi bunu da kazanmak istiyoruz. 3 günde iki çok önemli maç oynayacağız. Bu 2 maçı en iyi şekilde geçirip, taraftarımız ile birlikte önemli bir ortam oluşturmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.