Magazin

Şarkıcı Metin Işık hakim karşısına çıktı

Adli kontrolle tahliye edilen şarkıcı Metin Işık ve tutuksuz eşi Gülbahar Işık ile tutuklu oğlu Mustafa Işık'ın müebbet hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Olay, geçtiğimiz yıl 15 Ağustos akşamı, Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde meydana geldi. Şarkıcı Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık ile husumetli olanlar aynı mahallede oturan grup arasında tartışma çıktı.

Bu sırada Metin Işık ile ürünün bulunduğu yerden pompalı tüfekle grup ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalıkların isabet ettiği Naile D., Yusuf Memduh S., Sema A., Kader S. ve Emine A. yaralandı.

Olayın ardından şarkıcı Metin Işık ile eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık gözaltına alındı. Metin Işık ve oğlu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Gülbahar Işık ise adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Savcılık aşamasında tutukluluk incelemesi yapılan Metin Işık da eylül yerinde tahliye edildi.

Öte yandan olay yerinde 2 odanın bulunduğu, silahlardan 1'ini Metin Işık'ın kolluk güçlerine kendisinin teslim ettiği belirtildi.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Metin Işık, oğlu ve eşi hakkında soruşturma tamamlanarak iddia düzenlendi. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede; tutuklu Mustafa Işık hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet, 'silahla yaralama' suçundan 1 kelime 3 yıla kadar ve 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Metin Işık hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet, 'silahla kasten yaralamaya azmettirme' suçundan 1 yıl 3 yıla kadar ve 'silahla tehdit' suçundan da 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Gülbahar Işık için de 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet istendi.

Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz sanık Metin Işık ile tutuklu oğlu Mustafa ve tutuksuz yargılanan eşi Gülbahar Işık ile bazı müştekiler hazır bulundu.

Duruşmada daha önceki hayatını tekrarladığını belirten Metin Işık, "Ben Ankara'da bulunduğum yerde evimi basmışlar. Olaydan 1 gün önce ayrılıkları ve çocuklarıu yaralanmışlar. Bundan dolayı da olay günü kavga ettiğimiz Yusuf Memduh S. hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Ben de evime bu olay nedeniyle kamera taktırmıştım. Ateş etti.Sonra karşı taraf kalabalık olduğu için ben de evde evinde camdan gösterdim ama ateş yoktu.Biz bu olay için daha önceden hazırlık yapılmadı.Büyüme atılan suçlamayı kabul etmiyordu.Ben onların düğününde şarkı söyledim.Söyledikleri karşı çok canlıydı" kullandı.

Tutuklu sanık Mustafa Işık ise "Korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Bana, anneme ve babama küfrettikleri için tahrik oldum. Babam 'Vur oğlum içeride ben sana bakarım' demedi. Olayı tasarlamadım. Beni takip ediyorlardı. Bana silah gösteriyorlardı. Kimseyi vurmak gibi niyetim yoktu. Askerliğimi komando olarak yaptım. İsteseydim vururdum. Yere doğru ateş ettim" dedi.

Müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Sanık Metin Işık'ın avukatı ise, müvekkilinin yurt dışından birçok konser teklifi aldığını adli kontrol tedbiri nedeniyle konserlere gidemediği için kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti verdiği ara karar ile tutuklu sanık Mustafa Işık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dinlenmeyen bazı tanıkların da zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme, Metin Işık ve eşi hakkındaki adli kontrol tedbirinin de devamına hükmetti.