Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Ukrayna'nın NATO'ya dahil olmaması gerektiğini, zira bu ülkenin misyonunun Rusya ile Avrupa arasında köprü görevi görmek olduğunu ifade etti.

Sputnik'in aktardığına göre, Sarkozy, "Ukrayna'nın ne pahasına olursa olsun NATO'ya katılmasını savunmak bir hatadır. Ukrayna'nın misyonu, elbette uluslararası toplumdan çok güçlü güvenlik garantileri alarak tarafsız bir ülke olarak kalmak ve Rusya ile Avrupa arasında bir kez daha köprü haline gelmek için çabalamak olmalıdır" dedi.

Bununla beraber Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını kaydeden Sarkozy, "Türkiye'nin misyonu, Asya ve Avrupa arasında köprü olmaktır. Ankara'nın Avrupa bölgesine entegre olmak gibi bir hedefi bulunmamalıdır" ifadelerini kullandı.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Ukrayna'ya yardım için Kongre'yi tehdit etmesini Telegram hesabındaki mesajıyla değerlendiren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 3. Dünya Savaşı'na geçişin önünü açacak Rusya-NATO çatışmasıyla ilgili tehdidin hiçbir zaman bu kadar gerçek olmadığını belirtmişti.

Kaynak: AA