Gündem

Şener Üşümezsoy'a tepki: Bilim adamı değildir

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde fay hattının ölü olduğunu ve büyük bir deprem tehlikesi yaratmadığını iddia eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a tepki gösterdi.

tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde Marmara'da artarda meydana gelen depremleri değerlendirdi. 

"Adalar’da böyle bir fay yok, bazı insanlar rant uğruna böyle bir fay hattı olduğundan bahsediyorlar" diyen Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy'a tepki gösteren Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Titre taşımak sizin bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir."

"İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir" diyen Görür, ayrıca Tunceli için 7'nin üzerinde deprem uyarısı yaparak, "Tunceli’ye dikkat edin" ifafdelerini kullandı.