Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma

İstanbul'da 15 Kasım'da sosyal medya üzerinden tanıştığı İ.B.'ye tecavüz eden yönetmen O.İ. gözaltına alındı.

Sabah'ın aktardığına göre, sosyal medyadaki bir arkadaşlık uygulaması üzerinden bir süre görüşen ikili, yönetmen O.İ.'nun Bebek'teki evinde buluştu. İkili bir süre alkol aldıktan sonra yakınlaşmaya başladı. İddiaya göre genç kadın, yönetmenin ileri gitmesini istemedi ancak O.İ., genç kızla birliktelik yaşamak isteyip cinsel saldırıda bulundu. Yaşadığı olay sonrası karakola giden İ.B., yönetmen tarafından alıkonulduğunu ve darp edilip ardından tecavüze uğradığını söyledi.

Şikâyet üzerine olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında O.İ., emniyet güçleri tarafından setteki çekim sırasında gözaltına aldı.

İfadesinde genç kızla sosyal medya uygulaması üzerinden arkadaş olduğunu, evine davet ettiğini ve kızın kendi isteğiyle geldiğini söyleyen O.İ., ilk tanışmada cinsel birliktelik yaşadıklarını söyleyerek, farklı bir tarihte tekrar kendisiyle iletişim kurduğunu belirtti.

Yönetmen ayrıca ifadesinde, hamile kalabileceğini söylediği İ.B.'nin sinir krizi geçirerek kendisine saldırdığını, evde bulunan eşyaları kırdığını ve darp edildiğini söyledi. Yaşananlar sırasında kendisinin genç kızı darp etmediğini ifade eden yönetmen, asıl darp edilenin ve maddi zarara uğrayanın kendisi olduğunu ileri sürdü.

Verdiği ifadede kendisine iftira atıldığını savunan yönetmen, tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.