Şeytan çağırmak için kullanılan olası bir "lanet" tableti bir tuvalette bulundu.

Almanya'da bir tuvalette ortaya çıkarılan rulo halindeki kurşun parçasının başlangıçta bir hurda şeridi olduğu düşünülmüştü. Araştırmacılar ancak ülkenin kuzeyindeki Rostock'ta bir inşaat alanında bulunan "göze çarpmayan metal parçasına" daha yakından baktıklarında, bunun potansiyel olarak "Beelzebub" veya Şeytan'ı çağırabileceğini gördüler.

2 Screenshot 2023 12 17 072104

Tercüme edilen bir açıklamaya göre, kazı lideri Dr. Jörg Ansorge şunları kaydetti:

"Bulamayacağımız bir şey bulduk". Rulo açıldıktan sonra Taleke adında bir kadına ve Hinrik (Heinrich) adında bir adama yönelik bir lanet olan "sathanas taleke belzebuk hinrik berith" kelimeleri ortaya çıktı"

Araştırmacılar tarafından ürkütücü mesajın Orta Çağ'dan kalma olduğu düşünülüyor ve bu da keşfi bu kadar özel kılıyor.

Dr. Ansorge şöyle açıkladı:

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

"Lanet tabletleri aslında Yunan ve Roma bölgelerinde antik çağlardan, yani MÖ 800'den MS 600'e kadar olan dönemden biliniyor. Bizim keşfimiz ise 15. yüzyıla tarihlendirilebilir. Bu gerçekten çok özel bir buluntu"

Açıklamada, işaretlerin çıplak gözle zorlukla görülebildiği, ancak karalamadan ziyade yazı olduğu kaydedildi. Tuvalette yapılan keşfin mantıklı olduğu anlaşılıyor, zira genellikle bulunması son derece zor olan yerlere yerleştiriliyorlardı.

Editör: Duha Sena Oskay