Dünya

Skandallarla istifa etmişti: Banka devine dava açtı

ABD'li banka devi Wells Fargo'dan 2019 yılında istifa eden Timothy Sloan, bankanın kendisine 34 milyon dolar borcu olduğunu iddia ederek dava açtı.

Wells Fargo bankasındaki skandalların ardından istifa eden Fargo'nun eski CEO'su Timothy Sloan, bankaya dava açtı.

Bankanın kendisine 34 milyon dolar borcu olduğunu iddia eden Sloan, Wells Fargo'ya dava açtığı davada, bankanın kendisine ödenmemiş hisse senedi ödemeleri, ikramiyeler ve neden olduğu belirtilmemiş duygusal sıkıntı için borçlu olduğunu söyledi. 

Sloan'un avukatları ise, daha önce başında bulunduğu bankanın, görev süresinden önceki sorunlar için kendisini günah keçisi haline getirdiğini ve 2019'daki istifasını bankaya karşı bir sadakat eylemi olarak yeniden düzenlediklerini ifade etti. 

NE OLMUŞTU?

Bir zamanlar Amerika'nın en iyi bankalarından biri olarak kabul edilen Wells Fargo, 2016 yılında federal yetkililerin müşterilerinden daha fazla para koparmak için çalışanlarına çok fazla baskı yaptığını, çalışanların gizlice müşteri adlarına milyonlarca sahte hesap açtığını ve onları gereksiz ürünler satın almaları için kandırdığını ortaya çıkarmıştı.

Banka, federal ve eyalet makamlarına 1,5 milyar dolardan fazla ceza ve müşterilerden ve hissedarlardan gelen davaları çözmek için 620 milyon dolar ödemişti.

Fed 2018'de bankayı, şirket kültüründe değişiklikler yapana kadar büyümesini kısıtlamaya zorlamış ve bankayı temizleme göreviyle 2016 yılında bankanın başına geçen Sloan, Capitol Hill'de yaptığı işleri savunan ifadeleri nedeniyle tepki çekmesinden kısa bir süre sonra 2019 yılında aniden istifa etmişti.