Güney Kore'de bir adam, bir robot tarafından karton kutu sanılarak ezilip öldürüldü.

Olay, bir robotik firmasında çalışanın robotlardan birinin arızası sırasında meydana geldi.

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre, 40'lı yaşlardaki çalışanlar karton kutuyla karıştırılmış robotik bir kol, adamın fabrikadaki taşıma kaydını yatırarak yollarını ve göğsünü ezdi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Talihsiz olayın ardından iyileşmenin durdurulduğu ancak kurtarılamadığı belirtildi.

Robotun, biber dolu programlarının paletlere takılmasından sorumlu olduğu, adamınsa robotun sensörlerini kontrol etmeye çalıştığı ifade edildi.

Robotun 8 Kasım'da testlerine başlanacak biber dizme tesisinde çalıştırılacağı kaydedildi.

Normal şartlarda 6 Kasım'da başlaması planlanan testlerin robotun sensörlerindeki arıza nedeniyle iki gün ileriye alındığı, hayatını kaybeden adamın da arızanın giderilmesi için robotu üreten şirket tarafından gönderildiği bildirildi.

Tesisin sahibi olan Donggoseong Tarım İhracatı Kompleksi'nden yetkililer, "güvenli ve hassas" bir sistemin kurulacağını söyledi.

Martta, yine Güney Kore'de otomobil fabrikasında çalışan 50'lerinde bir adam bir robot tarafından sıkıştırılarak ağır yaralanmıştı.