İstanbul'da Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil arkadan çarpmış ve çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer, ağır yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Hakkında yakalama kararı çıkan ve kazadan 2 gün sonra yurtdışına kaçtığı öğrenilen Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'u, Göçer’in yoğun bakımda olmasına ve hayati tehlikesinin sürmesine rağmen karakoldan serbest bıraktıran savcının kim olduğu açıklandı.

Savcının karşısına bile çıkmadan karakoldan serbest bırakılan Şeyh Mahmud için talimatı veren savcının adı gazeteci İsmail Saymaz tarafından yazıldı.

Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma

İsmail Saymaz, “Somalili katili karakoldan bırakmışlar” başlıklı yazısında, söz konusu kaza ile ilgilenen savcının Ahmet Ünal olduğunu söyledi.

Saymaz, “Polisler Nöbetçi Savcı Ahmet Ünal’ı arayarak talimatını sordu. Savcı sözlü talimatında taksirle yaralama iddiasıyla soruşturma başlatılmasını, Göçer’in ifadesinin alınmasını istedi” dedi.

Savcının ayrıca, “Mohamud’un şüpheli ifadesinin alınmasını ve başkaca işlemi yok ise polis merkezi amirliğinden salıverilmesini” uygun gördüğünü belirten Saymaz, “Mohamud savcılığa çıkarılmadan ve hiçbir tedbir konmadan karakoldan serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Avukat İyaz Çimen’in, nöbetçi savcılığa başvurarak, “Kaçılabilir” diye uyardığı halde önlem alınmadığını da vurgulayan Saymaz, "Avukat İyaz Çimen’e 'Neden serbest bıraktılar?' diye sordum. O da anlam veremiyor. Çimen: 'Kaza tutanağında Göçer’in suçlu olduğu yazsaydı, olağan bir süreç diyebilirdim. Ama yüzde 100 kusursuz. Normalde karakoldan salmazlardı. Ölüm gerçekleşecek mi, emin olurlar, ona göre hareket ederlerdi.' Sordum: 'Ne olmuş olabilir?' Çimen, 'Türkiye’de birilerine ulaşmak çok kolay” dedi. 'Mohamud, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu olmasa karakoldan bırakılır mıydı? Asla. Türkiye’de yaşayan herkes bilir ki... Mohamud, yukarıdan gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş bile olabilir. Öyle veya değil, Mohamud’un kaçmasına göz yumuldu ve yol verildi" şeklinde yazdı.