Seçim kampanyası sırasında Türk hükümetiyle iş birliği yapıp yasa dışı para aldığı iddia edilen New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yönelik soruşturma kapsamında eski Türk Hava Yolları (THY) müdürünün evine baskın yapıldı.

Sözcü'nün aktardığına göre Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Adams'ın seçim kampanyasıyla ilgili soruşturma kapsamında THY'nin eski New York Genel Müdürü Cenk Öcal'ın evine baskın yaptığı bildirildi.

Geçen yıl görevden alınan Cenk Öcal'ın Adams'ın geçiş ekibinde yer alan isimlerden biri olduğu aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

New York Belediye Başkanı Adams, geçen haftalarda Rana Abbasova ile birlikte New York'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl etkinliğine katılmıştı. Adams etkinlikte yaptığı konuşmada, "Muhtemelen bu kentin tarihinde Türkiye'yi sadece bir defa ziyaret etmeyen tek belediye başkanı benim" ifadelerini kullanmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Türkiye’yle yakın ilişkileriyle tanınan Belediye Başkanı Adams'ın seçim kampanyasında Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturduğu ortaya çıkmıştı. New York Times gazetesi, Adams’ın seçim kampanyasında bağış sorumlusu olan Brianna Suggs’ın evinde arama yaptığını ve Suggs'ın kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulandığını aktarmıştı.

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

Haberlere göre kişisel telefonlarına ve tabletine de el konan Belediye Başkanı Adams’ın 2021’deki seçim kampanyası sırasında, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türk hükümetiyle iş birliği yapıp yapmadığı soruşturulurken, iddianamede, Adams'ın kampanyasının para karşılığında söz konusu inşaat şirketi ve Türk yetkililere çıkar sağlamış olabileceği iddia ediliyor.