Tombul dövüşçüler Japonya'daki bir yarışmaya gittiklerinde kargaşaya neden oldular. Japan Airlines, yolcularının ortalama 70 kg olan ağırlığının çok üzerinde, her biri yaklaşık 120 kg ağırlığında olduklarını keşfettikten sonra ekstra bir jet getirmek zorunda kaldı.

Havayolu, jetlerin gevşek atletler tarafından ağırlaştırılmasından ve yakıtının bitmesine neden olmasından korktuğunu söyledi. Havayolu şirketinin bir sözcüsü, "Uçuş planı hazırlama sürecindeyken sumo güreşçileri için çok sayıda rezervasyon olduğunu gördük.Ve ağırlıklarını kontrol ettiğimizde, uçuşun fazla kilolu olabileceğini gördük" dedi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

1_Pacific-Islander-sumo-wrestler-crouching-with-clenched-fists

Yetkililer, ağırlık kısıtlamaları nedeniyle özel uçuşlar gerçekleştirmenin "son derece nadir" olduğunu da sözlerine eklediler. 450 güreşçiden oluşan grup Tokyo ve Osaka'dan Amami Oshima adasındaki bir yarışmaya uçmaya çalışıyordu.

Havayolu yetkilileri de adanın havaalanının daha büyük uçakları kaldıramayacak kadar küçük olduğuna karar vererek Tokyo'dan ek sefer koymaya karar verdi. Uçak, 14'ü Osaka'dan Japonya'nın başkentine giden başka bir uçakla transfer edilen 27 yolcusuyla gökyüzüne yükseldi.

Editör: Duha Sena Oskay