Gündem

Suriyeli 'sahte polis'den milyonluk vurgun

Bartın'da Suriyeli El Hilel (20) ve Vasıl El Hamed El Şap (23) kendilerini polis olarak tanıtıp kuyumcudan 1,5 milyon lira değerinde altın ve ziynet eşya çaldı.

Ulus ilçesine bağlı Kalecik köyünde yaşayan Osman Baltacı'yı önceki gün telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıyan Suriye uyruklu Salih El Hilel, Bartın'da bir kuyumcuda yakma olayının yaralandığını ve iş yeri sahibinin bıçaklandığını söyledi. Hilel, Baltacı'ya ait olanın yerinde olup olmadığını söylemek, soruşturma kapsamlı inceleme yapmak için evdeki tüm Ziynet eşyalarını kendisine getirmesini istedi.

Paniğe kapılan Osman Baltacı, Hilel'in verdiği adrese, evinde bulunan 1,5 milyon TL değerindeki 38 bilezik, 7 gram altın, 3 çeyrek altın ile çok sayıda ziynet eşyasını bir poşet içerisine yerleştirilerek çalıştırıldı. Hilel, torbayla taşınan ziynet aksesuarlarını ve altınları alarak kaçtı.

Bir süre sonra dolandırılan anlayan Baltacı, jandarmaya başvurdu. Jandarmanın sonucu sonucu Salih El Hilel ve suç arkadaşı Vasıl El Hamed El Şap (23) Ankara-Niğde Otoyolu'nda kaçtıkları sırada otomobilde yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, jandarmadaki sorgularının ardından mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Otomobilde bulunan ziynet aksesuarları ve altınlar ise jandarma tarafından Osman Baltacı'ya teslim edildi.