Prens Selman tarafından bizzat yürütülen ODSP (Petrol sürdürülebilirliği) adlı program ile özellikle Afrika ülkelerinde petrol ve doğalgaza talep yaratmak isteniyor. Program, dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco, petrokimya şirketi Sabic ve hükümetin en önemli bakanlıklarını da kapsıyor.

İklim Raporlama Merkezi ile Channel 4 News muhabirlerinin yatırımcı gibi davranıp Suudi hükümetinden yetkililerle görüşmesinin ardından ortaya çıkan projenin ayrıntıları, tamamı gelişmekte olan ülkelerde petrol ve gaz kullanımının artırılmasını içeriyor. 

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Zengin ülkeler giderek daha fazla temiz enerjiye geçerken, gelişmekte olan ülkelerde fosil yakıtla çalışan otomobil, otobüs ve uçakların kullanımını artırmaya yönelik planlar yürüten ODSP, ayrıca geleneksel uçaklardan üç kat daha fazla jet yakıtı kullanan süpersonik hava yolculuğunun gelişimini hızlandırmayı ve ucuz bir içten yanmalı motorlu aracın seri üretimi için bir otomobil üreticisiyle ortaklık kurmayı planlıyor. ODSP’nin projeleri arasında kıyı şehirlerine elektrik sağlamak için ağır akaryakıt veya gaz kullanan enerji gemileri de var.