İstanbul Büyükçekmece'de Karınca Lojistik’te çalışan Murat Gültekin, iş yerinde Liman-İş yazılı bereyle çalıştığı gerekçe gösterilerek tazminatsız işten atıldı.

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

6 yıldır Karınca Lojistik’te çalışan Gültekin, kış aylarında kafası üşüdüğü için sendikanın verdiği üzerinde Liman-İş yazan bereyi taktığını belirterek, “Dün işten çıkış için iş yerine çağırdılar, işten atılma gerekçesi olarak başka şeyler yazılmıştı, kabul etmedim, imza atmadım, sonuna kadar hakkımı arayacağım” dedi.

"KARINCA’NIN VERDİĞİ BEREYİ TAKMADIM"

Müdür tarafından sık sık neden bu bereyi takıyorsun diye uyarılar aldığını söyleyen Gültekin, “Sendikalı olmayalım diye ellerinden geleni yaptılar, işçilere ‘Sendikalı olursanız sizin üzerinizden para kazanacaklar’ gibi söylemlerle karşılaşıyorduk. Ben kış aylarında sendikanın verdiği bereyi takmaya devam ettim, Karınca’nın verdiği bereyi takmadım, ısıtmıyordu. Müdür bizzat bana ‘Siz hâlâ sendika kafasında mı yaşıyorsunuz?’ dedi. Sonra da işten atıldım” diye konuştu.

Evli ve eşinin 4 aylık hamile olduğunu da ekleyen Gültekin, “Mağdur oldum, kredi borçlarım var böyle bir zamanda işsiz kaldım. Ben işimi geri istiyorum, benim 6 yıllık emeğimi çöpe atamazlar, sonuna kadar hukuksal olarak hakkı mı arayacağım" ifadelerini kullandı.