Taylandlılar, İsrail'deki en büyük göçmen gruplardan birini oluşturuyor. Ülkede tarım alanlarında insanların olduğu yaklaşık 30 bin Taylandlının yer aldığı belirtiliyor. 24 Kasım'da Hamas tarafından serbest bırakılan rehineler içinde 10 Tayland vatandaşı da yer almıştı.

Biri kadın, dokuzu erkek 10 Taylandlının İsrail’de çalışan işçiler olduğu belirtilmişti. İsrail ile Hamas arasında ikinci grup esir takası da önceki akşam tamamlandı. İkinci takasta serbest bırakılanlar içinde de 4 Taylandlı yer aldı. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarına yanıt olarak Gazze’deki Taylandlı esirler serbest bırakıldı” denildi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tayland vatandaşı rehinelerle ilgili MİT Başkanı İbrahim Kalın’a talimat verdiği öğrenildi. Kalın’ın, girişimlerinin Tayland vatandaşı rehinelerin serbest bırakılmasında etkili olduğu belirtildi.