Rusya'nın St Petersburg şehri yakınlarındaki bir gaz terminalinde meydana gelen patlamanın büyük bir yangına neden olduğunu bildirildi.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Rus haber ajansı RIA Novosti'de yer alan bilgilere göre yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken bölgedeki görgü tanıkları tarafından insansız hava araçlarının görüldüğü aktarıldı.

Meydana gelen patlamayla ilgili olarak bölge valisi Alexander Drozdenko, Finlandiya Körfezi'nde bulunan Ust-Luga liman bölgesindeki Novatek gaz terminalinde meydana gelen olayın ardından yüksek alarm seviyesine geçildiğini söyledi.

AKILLARA SABOTAJ İHTİMALİ GELDİ

Bölge sakinleri çevrede uçuş yapan insansız hava aracı (drone) gördüklerini ve ardından birkaç patlama sesi duyduklarını söyledi.

St Petersburg merkezli bir haber kuruluşu olan Fontanka ise, yangın çıkmadan önce en az iki insansız hava aracının şehre doğru uçarken görüldüğünü kaydetti.

Yangının yakınında üç büyük uluslararası tankerin bulunduğu, ancak bu tankerlerde hasarın olmadığı söylenirken, herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Öte yandan Moskova, cuma günü Rusya'nın güneybatısındaki Bryansk'ta bir petrol deposunda çıkan yangından Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının saldırısını sorumlu tutmuştu.