Tesla, genişleme planları için önemli bir adım olarak Meksika'nın kuzey sınır eyaleti Nuevo Leon'da yeni bir fabrika inşa etmek için federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. 

Gelişme Salı günü eyalet hükümeti tarafından bildirililerek, Tesla'nın fabrikası için tahsis edilen arazinin yaklaşık 261 hektarı (645 dönüm) kapsadığı açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Ekim ayında Meksika'ya yönelik agresif genişleme konusunda temkinli olduğunu ifade etmiş ve yeni fabrika planlarında "tam gaz" gitmekten kaçınmanın bir nedeni olarak belirsiz ekonomik iklimi göstermişti. 

Musk'ın açıklamalarının ardından Nuevo Leon hükümeti, fabrikanın inşasını kolaylaştırmak için altyapıya 130 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı kabul etmişti.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Ekim ayında bir devlet yetkilisi, çevre bakanlığının onaylarının Tesla'nın belirlenen sahada inşaata başlamasına olanak sağlayacağını belirtti.