Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla, otopilot olarak bilinen gelişmiş sürücü destek sistemindeki kontrol sorununu gidermek için 2,03 milyon aracını geri çağıracağını açıkladı.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamada, Tesla otomobillerde otopilot devreye girdiğinde sürücünün aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluğu sürdürmediği ve müdahale etmeye hazır olmadığı veya iptal edilip edilmediğini anlayamadığı durumlarda çarpışma riskinin artabileceği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, bu sorunun giderilmesi için otopilot'ta yazılım güncellemesinin gerekli olduğu belirtilerek, Tesla’nın 2015'in sonlarında otopilot'u etkinleştirmesinden bu yana üretilen yaklaşık 2,03 milyon Model X, S, 3 ve Y araçlarına güncelleme yapacağı söylendi.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

NE OLMUŞTU?

NHTSA, Tesla araçlarındaki otopilot kullanımdayken meydana gelen bir dizi kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

NHTSA, Tesla araçlarının sürücü destek sistemi olan otopilotu kullanırken sürücülerin dikkatini yeterince vermesini sağlayıp sağlamadığı konusunda uzun süredir inceleme yapıyordu.

Tesla, iki yıl süren bu soruşturmanın ardından 2 milyondan fazla aracı geri çağırmaya karar verdi.