Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla'nın yeni modelleri sinyal düğmelerinin risk yaratması nedeniyle Norveç'teki sürücü kurslarında yasaklanmaya başladı.

Tesla, ilk olarak Model S ve Model X'te daha sonra da yeni Model 3'te direksiyonun arkasında yer alan klasik sinyal kollarını kaldırarak yerine direksiyonun üstünde yer alanbasınca duyarlı sinyal düğmeleri koymuştu. Firma buna gerekçe olarak da otonom sürüş neticesinde sinyal koluna gerek olmayacak olmasını göstermişti. 

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

"KAVŞAKLARDA TEKLİKE YARATIYOR"

Norveç'teki Harstad Sürücü Kursu'nu yöneten Jahn Hansen Qyen, yeni Tesla Model 3'ü test etti ve dönüş sinyallerini beğenmemekle kalmadı, aynı zamanda dönel kavşaklar için tehlikeli olduğunu tespit etti.

Qyen konuyla ilgili, "Model 3'ü test ettim ve kavşaklarda hem odağımı hem de yönümü kaybettiğimi fark ettim. Doğrudan hayati tehlike oluşturmaz, ancak iki şerit varsa dönüşlerde diğer araçlara karşı risk ortaya çıkıyor" dedi.

Qyen deneyimlerini sürücü kurslarına yönelik bir grupta yayınladıktan sonra, aynı sorunu yaşadıklarını ve riskin öğrencilerde çok daha yüksek olduğunu söyleyen diğer birçok eğitmen tarafından da onaylandı. Birçoğu bu nedenle kuvvetle dokunmatik sinyal düğmelerine sahip Tesla araçlarını yasaklamaya karar verdi.