Galatasaray Spor Kulübü'nün aralık ayı olağan divan kurulu toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'taki Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan'ın yönettiği toplantıya kulüp başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk, yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Üyelerin çoğunluğu Fenerbahçe ile yapılacak Turkcell Süper Kupa mücadelesinin Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'de oynanmamasına tepki gösterirken, eski yöneticilerden Sedat Doğan, kupa maçının Türkiye'de oynanmasını talep etti.

Doğan, "Bu maçın Suudi Arabistan'da oynanmasına razı değiliz. Galatasaraylı hiçbir zorbalığa ve dayatmaya boyun eğmedi. Şimdi de eğmez. Galatasaray Kulübü, bu maçı ya burada oynar ya burada oynar. Bunun başka yolu yok. Milli bir konuda herkes kırmızı-beyazdır. Tüm kulüpler aynı şeyi düşünüyor. Hukuksuz olarak yapılan bu konuda sadece camianız değil tüm Türkiye arkanızda. Bu işin gereğini lütfen yapın. Biz para pul istemiyoruz. Bu maçın biletlerinin yüzde 10'unu, 20'sini Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edin. O geliri de istemiyoruz. Bu maç, milli birliğimizin sembolü haline gelsin. Tıp çalışanları, öğretmenler, şehit yakınları, gaziler bedava bir şekilde bu maçı izlesin. Kupayı da Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanı versin. Biz devletimize veya devleti yönetenlere karşı bir şey yapmıyoruz" dedi.

Beşiktaş yeni transferi resmen açıkladı! Beşiktaş yeni transferi resmen açıkladı!

BÜYÜKEKŞİ İÇİN İHRAÇ TALEBİ

Galatasaray Kulübü genel kurul üyesi olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi eleştiren Doğan, "Bu konuyla ilgili Sayın Başkan (Dursun Özbek) basında birçok açıklama yaptı. Bunların tamamını Mehmet Büyükekşi yalanladı. Ben bunu kabul etmiyorum. Hiçbir Galatasaray üyesi, Galatasaray Başkanı'na 'yalancı' diyemez. Bizim içimizde olan hiç kimse, Türk milletinin haklı taleplerini görmezden gelemez. 11 Aralık'a kadar süre veriyoruz. Başkanımıza yaptığı yalanlamalarını geri almadığı sürece ve bu maçı Türkiye'de oynatma kararı almazsa, bu kişinin isminin bu kulüpte, bu kadar namuslu, şerefli ve vatansever kişilerle aynı yerde olmasını kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Sedat Doğan, Büyükekşi'nin kulüpten ihraç edilmesiyle ilgili disiplin kuruluna verilecek dilekçeyi divan kurulu başkanlığına teslim etti.