TOGG'un ardından Türkiye'nin ikinci elektrikli araç markası VERY, Go Green Fuarı'nda ilk kez tanıtılacak.

Teknoloji şirketi EVRY tarafından 300 günde geliştirilen yeni nesil elektrikli araç VERY, ilk kez yarın (16 Kasım) Bursa Go Green Fuarı'nda TOGG ile yan yana görücüye çıkacak.

Dünya'da ilk: İnsan beyni ile kontrol edilebiliyor Dünya'da ilk: İnsan beyni ile kontrol edilebiliyor

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) TeknoPark’ta 4 farklı modelde L7 sınıfında üretilen VERY için şimdiden 800 sipariş alındığı açıklandı.

4 FARKLI TİPTE ÜRETİLİYOR

Tümü L7 sınıfında olmak üzere 4 farklı tipte araç geliştirdiklerini açıklayan EVRY Teknoloji kurucu ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, "4 kişilik hususi kullanıma yönelik araç. 4 kapılı ve kapı direkleri bulunmuyor. Bu özelliğiyle ekstra kolay kullanım alanı sağlıyor. Taşıma aracı. 2 kişilik pick-up gibi düşünülebilir. Bu aracın arka kasası modüler olarak şekillendirilebiliyor. Nakliye, soğutma ünitesi, acil sağlık, çöp vb. alanda değiştirilebiliyor. Buggy modeli. 2 kişilik üstü açık buggy tipi araç. Hobi ve sayfiye alanlarındaki kullanıma yönelik. Kışlık kullanıma da çevrilebiliyor. Otonom araç. Tamamen otonom sürüş kapsamında kodlanarak veya uzaktan canlı sürüş ile kontrol edilen bin 500 kilogram taşıma kapasitesine sahip sürücüsüz araç. Kullanım amacı askeri, sağlık, büyük sanayi tesisleri gibi alanlara yönelik" dedi.

"2024 YILI İÇİN 800 SİPARİŞ ALINDI"

VERY için 2025'de seri üretime geçilmesi planlanırken, 2025 yılı sonuna kadar ilk etapta yıllık 10 bin araç üretim kapasitesi hedeflediklerini açıklayan EVRY Teknoloji kurucu ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, 2024 yılı için 800 araç siparişi aldıklarını belirtti.

FİYATI 25 BİN DOLAR

Bugünkü değerle ortalama satış fiyatı 25 bin dolar civarında olacak olan VERY, Türkiye pazarı için tüm onay sürecini tamamdı. VERY'nin Avrupa tip onayları, R85 ve sertifikasyon süreci ise devam ediyor.