Tolu taşımada başkasının kartını kulananlara yönelik yeni bir sistem geliyor.

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Ankara Gölbaşı'nda Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) tarafından düzenlenen programda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da belediyenin genel hizmetlerinin sorunsuz devam ettiğini, eksiklerini de tamamlayacaklarını belirterek, halk otobüsü esnafına güçleri yettiğince destek olacaklarını söyledi.

Toplu taşımada kendi fikri olan yeni bir yöntemin devreye alınacağını belirten Yavaş, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, başkasının kartının kullanılmasından dolayı yıllık 50 milyon lira zararı var. Zaman zaman şoförler yakalıyor, onlar da bize ailesiyle gelip 'Bilmeden yaptık' gibi şeyler söylüyorlar. Kartla şahsın fotoğrafını yükleyelim, validatör o şahsın o olup olmadığını anlasın ama o anda ters sinyal verip vatandaşı da milletin içinde mahcup etmeyeceğiz. Gece 12'de mesaj gelecek ve kartı otomatik kilitlenecek" dedi.

"ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ 5 YILDIR ZARAR EDİYOR"

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise, artan maliyetler nedeniyle halk otobüsü şoförlerinin yaklaşık 5 yıldır zarar ettiğini ve belediye bütçesi el verirse Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan destek istediklerini dile getirdi.

Kara, ilçe kooperatif başkanlarının taleplerini de aktardığı toplantıda, öğrenci biletleri için tamamlama, radyatör olmayan araçların eksiklerinin giderilmesi ve sefer düzenlenmeyen bölgeler için planlama yapılmasını istedi. Kara ayrıca, ABB Başkanı Yavaş'tan kasım sonuna kadar gelir desteği sağlanmasını talep etti.