Japon otomobil devi Toyota, 2023 yılında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Dünya Ralli Şampiyonası'nı (WRC) kazanarak elde ettiği başarıları, yeni tasarım temalı modelleriyle 2024'e taşımayı hedefliyor.

Yeni modeller, tamamen siyah mat bir renge boyanarak öne çıkıyor. WRC'de yarışacak olan GR YARIS Rally1 HYBRID ve dayanıklılık yarışları için tasarlanan GR010 HYBRID isimli araçlar, markanın motorsporlarındaki üstünlüğünü temsil ediyor.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

TOYOTA GR YARIS RALLY 1 HYBRID TANITILDI

GR YARIS Rally1 HYBRID, Toyota'nın "Kaybetmekten Nefret Etmek" ruhunu yansıtan "Hız" konseptine odaklanırken, GR010 HYBRID ise "Prototip" konseptiyle sürekli gelişen ve motorsporlarından ilham alan bir otomobil vizyonunu taşıyor.

2024 yılında Toyota, WRC'de Markalar ve Pilotlar Şampiyonluğu için yarışacak olan kadrosunu koruyor. Son şampiyon Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen, Sebastien Ogier/Vincent Landais, Elfyn Evans/Scott Martin ve Takamoto Katsuta/Aaron Johnston ikilisi, Toyota'yı temsil ederek zirveye çıkmayı hedefliyor.

Aynı zamanda, Toyota 2024 yılında da WEC'in en üst sınıfı olan Hypercar kategorisinde (LMH sınıfı) iki araçlı bir ekip ile yarışacak.

Toyota, dayanıklılık yarışlarında elde ettiği başarılarına bir yenisini ekleyerek, takım olarak bir kez daha şampiyonluk hedefine odaklanıyor.